Macintosh verkoopt Belgische schoenenketen Brantano

130 winkels in België en Luxemburg kunnen hoogstwaarschijnlijk open blijven.

Het kantoor van Macintosh in het Limburgse Beek.
Het kantoor van Macintosh in het Limburgse Beek. Foto Jean-Pierre Geusens / ANP

Macintosh heeft schoenenketen Brantano in België en Luxemburg verkocht. Brantnew neemt alle 130 winkels inclusief 1.100 man personeel over, heeft het failliete modebedrijf maandag bekendgemaakt.

De overname is nog niet definitief, laat Macintosh weten. “Bepaalde voorwaarden” moeten nog worden vervuld. De aandeelhouders zullen aan het faillissement weinig overhouden, is in het persbericht te lezen:

“Voor de aandeelhouders van Macintosh Retail Group N.V. is van de inzake Brantano te sluiten transactie, zoals eerder bericht, geen enkele opbrengst te verwachten.”

Brantano heeft ook 157 winkels in het Verenigd Koninkrijk. Die werden in oktober al verkocht aan investeringsbedrijf Alteri Investors.

Verkopen

Macintosh werd vlak voor de jaarwisseling failliet verklaard. De ketens van het bedrijf, onder meer Invito, Manfield en Dolcis, blijven voorlopig open. In totaal heeft het Macintosh 550 winkels.

Scapino, ook een van de Macintosh-bedrijven, wordt overgenomen door Ziengs, zo werd vorige week bekend. De keten werd in 1974 opgericht door Berend Ziengs. Zijn zoons verkochten het bedrijf in 1997.