‘Aanslagplegers Parijs te zien in nieuwe video’

Negen daders van de aanslagen in Parijs zouden in een nieuwe video van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) te zien zijn of aan het woord komen. De voortvluchtige Salah Abdeslam is daar niet bij. In de video, waarvan de authenticiteit niet is vastgesteld, zijn onthoofdingen door enkele aanslagplegers te zien, evenals beelden van de aanslagen in Parijs en bedreigingen aan het adres van landen die strijden tegen IS in Syrië en Irak. Wanneer de video is gemaakt, is niet duidelijk. „Dit zijn de laatste boodschappen van de negen leeuwen van het kalifaat die werden gemobiliseerd vanuit hun schuilplaatsen om een heel land, Frankrijk, op de knieën te krijgen”, aldus een commentaarstem. Bij de aanslagen van 13 november in Parijs vielen 130 doden, het grootste deel in de concertzaal Le Bataclan. (Reuters)