Joost Luiten draait een ‘solide’ week in Abu Dhabi

Joost Luiten heeft het Abu Dhabi Championship zondag als vijfde afgesloten. De Nederlandse golfer handhaafde zich op de laatste dag van het toernooi, dat onderdeel is van de Europese Tour, dankzij een ronde van 72 slagen in de top van het klassement.

Luiten had moeite in zijn ritme te komen en maakte in zijn slotronde pas op de twaalfde hole zijn eerste birdie. De Nederlander had daardoor nooit een reële kans op de eindzege, hoewel hij in de laatste flight samen opliep met de uiteindelijke Amerikaanse winnaar Rickie Fowler en de Belg Thomas Pieters, die als tweede eindigde.

Fowler kwam na een slotronde van 69 slagen uit op 272 slagen in totaal, zestien onder par. Het was zijn vierde toernooizege binnen acht maanden en daarmee steeg hij naar de vierde plaats op de wereldranglijst. De Amerikaan Jordan Spieth, die de wereldranglijst aanvoert, deelde met Luiten de vijfde plaats met een eindscore van 277 slagen (-11). De Noord-Ier Rory McIlroy eindigde op de derde plaats met -14.

Luiten was tevreden met zijn goede klassering tussen de wereldtop, hoewel het putten op de slotdag niet vlotte. „Meteen in het eerste toernooi van 2016 bovenin meedoen is wat je wil”, schreef hij zaterdag op zijn website. Een dag later was hij minder uitgelaten, maar wel tevreden. „Helaas had ik niet echt goede breaks en had ik vandaag een bevroren putter. Erg jammer, maar al met al was dit een solide week.” (ANP)