Drie tieners dood in weekendverkeer

Dit weekend zijn in Ermelo en Gorinchem drie jonge fietsers omgekomen in het verkeer. Voor zover bekend was er geen alcohol in het spel.

Het afzetlint op de plek in Ermelo waar de jongen en het meisje omkwamen. Foto ANP

Een 17-jarige jongen uit Putten en een 18-jarig meisje uit Amersfoort zijn zondag in alle vroegte overleden na een verkeersongeval in Ermelo.

De twee zaten op één fiets en reden samen met een groepje dat van Putten naar Ermelo reed. Toen ze de rijbaan overstaken, kwam er een auto aan. Die had de overstekende fietsers vermoedelijk niet gezien en botste tegen ze aan. Omstanders boden hulp en ook de hulpdiensten waren er snel. De twee zijn met zeer ernstig letsel naar een ziekenhuis gebracht, maar zijn overleden aan hun verwondingen. De nabestaanden, het groepje fietsers en de 25-jarige bestuurder van de auto hebben begeleiding gekregen. Later bleek dat er geen sprake was van alcoholgebruik.

Ook in Gorinchem overleed zaterdag een fietser nadat hij was geschept door een auto. De jongen fietste op de Newtonweg in Gorinchem.

Het slachtoffer werd bij de aanrijding tientallen meters meegesleurd en kwam uiteindelijk op het fietspad terecht. De automobilist kwam pas een kleine 100 meter verderop tot stilstand. De negentienjarige bestuurder van de wagen is aangehouden, maakte de politie bekend. De politie onderzoekt of hij te hard reed. Vast staat wel dat hij geen alcohol of verdovende middelen heeft gebruikt. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.

Onveilig

Volgens de website van de regionale krant AD De Dordtenaar staat de oversteekplaats bekend als onveilig en wordt er al jarenlang te hard gereden. Ook zou de verlichting te wensen overlaten. Er zijn in het verleden vaker ernstige ongevallen gebeurd. Op Facebook vragen veel mensen om beveiliging van de oversteekplaats. (NRC)