Drie fietsers dit weekend in verkeer omgekomen

In Ermelo en Gorinchem zijn dit weekend drie jonge fietsers omgekomen in het verkeer. Voor zover bekend was er geen alcohol in het spel.

In Ermelo overleden een 17-jarige jongen uit Putten en een 18-jarig meisje uit Amersfoort zondag na een verkeersongeval. Ze zaten op één fiets en reden samen met een groepje van Putten naar Ermelo. Toen ze de rijbaan overstaken, kwam er een auto aan. Die had de overstekende fietsers vermoedelijk niet gezien en botste tegen hen aan. Omstanders boden hulp en ook de hulpdiensten waren er snel. De twee werden met zeer ernstig letsel naar een ziekenhuis gebracht, waar ze aan hun verwondingen bezweken. De nabestaanden, het groepje fietsers en de 25-jarige bestuurder van de auto hebben begeleiding gekregen. Later bleek dat er geen sprake was van alcoholgebruik.

In Gorinchem overleed zaterdag een fietser nadat hij was geschept door een auto. De jongen fietste op de Newtonweg in Gorinchem. Het slachtoffer werd bij de aanrijding tientallen meters meegesleurd en kwam op het fietspad terecht. De automobilist kwam pas een kleine 100 meter verderop tot stilstand. De negentienjarige bestuurder van de wagen is aangehouden. De politie onderzoekt of hij te hard reed. Vast staat wel dat hij geen alcohol of verdovende middelen heeft gebruikt. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.