2Doc: Garage 2.0

„Autoverkopen is niet meer zoals vroeger. Het is een vak geworden.” Directeur Gert Kooijman van De Kooijman Autogroep in Vianen is druk bezig met vernieuwing. Hij wil van de ‘werknemer 1.0' een ‘werknemer 2.0’ maken. Want het zijn lastige tijden in de autobranche. Dus alles moet beter. Hij wil zijn werknemers motiveren om te streven naar perfectie. Documentairemaker Catherine van Campen kreeg toestemming om het bedrijf op de voet te volgen. De camera blijft vaak op de achtergrond, maar komt wel overal, bijvoorbeeld ook bij functioneringsgesprekken van Gert met zijn personeel. Dat levert soms lastige momenten op die een beetje doen denken aan de tragikomische comedy The Office. „De nieuwe klant is voor jou heel moeilijk”, horen we Kooijman zeggen tijdens een gesprek met ervaren verkoper. Ook zien we een verkooptrainer die de verkopers wil „challengen”. Verder spelen familieverhoudingen mee. De vader van Gert, de oprichter van het bedrijf, maakt nog dagelijks een ronde door de zaak. En oudere broer Ton, mede-eigenaar, wil liever dat de oorspronkelijke, lossere sfeer van het bedrijf behouden blijft.