Economie

Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media?

Eigenaar ADO Den Haag dreigt bij aanhoudende verliezen bestuur te ontslaan

Het gaat niet lekker tussen ADO Den Haag en eigenaar Wang Hui. Dat blijkt uit een mooi interview in de Volkskrant met de Chinese eigenaar van de Haagse voetbalclub waaruit goed blijkt hoe onmetelijk diep de culturele kloof tussen Beijing en het Kyocera Stadion is.

Wang is boos dat het bestuur van ADO niet exact doet wat hij zegt. Wang is boos omdat ADO Den Haag geen enkele moeite doet de banden met China aan te halen. Wang is boos omdat hij soms uitgescholden (“spleetoog”) wordt. Als het management van ADO niet beter naar Wang luistert kan de club fluiten naar de kapitaalinjectie van 3,7 miljoen euro. Als Wang het wil moet ADO spelers aan zijn Chinese club verkopen. Ook moet ADO voor het einde van het jaar winst maken. Lukt dat niet, dan schroomt Wang niet om het management te ontslaan en te vervangen met een veel hardere Chinees. ”Dan wordt het pas oncomfortabel”, zegt Wang.

De mooiste quote van het interview over hoe weinig gerespecteerd Wang zich voelt door ADO Den Haag? ”Ze eten mijn rijst en zeggen dat ik niet deug.”

Rabobank zet dochter te koop

De Lage Landen staan te koop. Het dochterbedrijf van Rabobank dat financiering verzorgt in de landbouw, zorg en het bedrijfsleven is mogelijk miljarden waard. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

Bij De Lage Landen werken 5.200 mensen in 35 landen. De omzet bedraagt 1,6 miljard euro en de winst bedroeg in 2014 454 miljoen. Een van de bekendste onderdelen van De Lage Landen is Athlon, dat autoleases verstrekt. De zakenkrant vergelijkt De Lage Landen met Leaseplan, dat vorig jaar voor 3,7 miljard euro werd verkocht. De Lage Landen is groter en dus ook meer waard: mogelijk 4  tot 5 miljard.

Rabobank is van plan activiteiten te verkopen die niet meer tot de kern van de bank horen.

Loonstrookjes kloppen vaak niet

Verontrustend nieuws voor flexwerkers. Volgens de Telegraaf kloppen hun loonstrookjes in veel gevallen niet. Toeslagen worden verkeerd uitbetaald en overuren onjuist verwerkt, schrijft de krant.

Vakbond CNV heeft al honderden klachten binnengekregen na een oproep daartoe. Bedrijven gespecialiseerd in het verwerken van salarissen zeggen dat nieuwe wet- en regelgeving het ingewikkelder hebben gemaakt om loonstrookjes op te stellen.