Deze mensen verdienen hun geld met social media

Video’s van grappen of reacties op grappen, foto’s van hondjes en billen: er zit veel geld in.

Fans poseren met Marnie de hond. Het malle beest heeft meer dan 2 miljoen volgers op Instagram.
Fans poseren met Marnie de hond. Het malle beest heeft meer dan 2 miljoen volgers op Instagram. Screenshot van Instagram, The Hustle.

Je besteedt er waarschijnlijk meer tijd aan dan je durft toe te geven: social media. Maar waar dit bij de meeste stervelingen vooral juist ten koste gaat van de productiviteit zijn er ook mensen die een goed belegde boterham verdienen door actief te zijn op Youtube, Instagram of Kickstarter.

Weblog The Hustle zocht uit hoe deze “social mediasterren” rond konden komen en welke platformen de grootste kans op financieel succes bieden. In een longread van 2.336 woorden (circa 10 minuten leestijd) komen enkele opmerkelijke (en soms jaloersmakende) voorbeelden ter sprake.

Crowdfunding

Wat dacht je van de 23-jarige Steven Ng, die fulltime zijn geld verdient met crowdfundingwebsite Kickstarter? Hij begon met een nieuw model portemonnee, dat hem net geen 60.000 euro opleverde. Inmiddels heeft hij al tien succesvolle projecten afgerond.

Of slimmerik Katrina (27), die haar appartement verhuurt via Airbnb en van het geld fulltime op wereldreis gaat? Of oud-journalist Alun Hill, die ruim 900 euro per dag verdient met geven van online colleges?

‘Ik maak een aardappelsalade’

Vorig jaar bleek ook dat een online grap onverwachts veel geld in het laatje kan brengen. Voormalig softwareontwerper Zach Brown plaatste een voorstel op Kickstarter waarin hij aanbood een aardappelsalade te maken. “Hij wordt misschien niet eens zo goed”, aldus een droge Brown. Dit flauwe staaltje humor werd beloond door bijna 7.000 “backers”, die samen 51.805 euro overmaakten.

Wow what a gr8 xmas gift tank u _______ Marniethedog.com/shop (link in bio)

A photo posted by Marnie The Dog (@marniethedog) on


Marnie the Dog in poseert met een kerstcadeau

Maar ook met gratis platformen blijkt prima geld te verdienen. Shirley Braha verdient nu meer met het plaatsen van foto’s van haar hondje Marnie op Instagram dan met haar vorige baan bij MTV. Op hetzelfde netwerk wist Jen Selter 8,4 miljoen volgers te verzamelen door hoofdzakelijk foto’s van haar achterwerk te plaatsen. En de inmiddels legendarische gamer PewDiePie werd zelfs het populairste kanaal op YouTube. Het leverde hem ruim 11 miljoen euro op.

Bekijk hier een video van YouTube-ster PewDiePie:

Lees hier de longread “Meet the People Making a Full-Time Living From Instagram, Kickstarter, and Teespring” op de website van The Hustle.