Deel top van Twitter vertrekt

CEO Jack Dorsey schrijft dat de vier vicepresidenten zelf kozen voor hun vertrek, maar volgens Reuters hebben sommigen onder druk het bedrijf verlaten.

Het gaat al langer niet goed met Twitter.
Het gaat al langer niet goed met Twitter. Emmanuel Dunand / AFP

Vier leidinggevenden bij Twitter hebben ontslag genomen. Dat maakte CEO Jack Dorsey maandagochtend bekend op zijn Twitteraccount.

Alle vier de mensen die vertrekken zijn vicepresident. Het gaat onder meer om de eindverantwoordelijken voor ontwikkeling en het advertentieproduct. Dorsey schrijft dat de vier zelf kozen voor hun vertrek, maar volgens Reuters hebben sommigen onder druk het bedrijf verlaten. Meerdere topmensen vertrokken al uit het bedrijf sinds Dorsey in oktober terugkeerde als CEO.

Dorsey gaf bij zijn aantreden aan het roer flink om te willen gooien. Ook benoemde hij de noodzaak van het “aannemen van en investeren in talent”. In oktober schrapte hij al ruim driehonderd banen, van de in totaal circa 4100.

Lees ook: Overleeft Twitter 2016?

Verandering bij Twitter lijkt inderdaad noodzakelijk. Het bedrijf zag in een jaar tijd de helft van zijn beurswaarde verdampen.

Ook loopt de populariteit van Twitter terug, in scherp contrast tot die van snelgroeiende websites als Snapchat.