Wielrenner Degenkolb voor onbepaalde tijd uitgeschakeld

De Duitser is hoogstwaarschijnlijk niet op tijd hersteld voor Milaan-San Remo nadat hij zaterdag met vijf ploeggenoten werd aangereden.

John Degenkolb viert zijn overwinning in Parijs-Roubaix in april 2015.
John Degenkolb viert zijn overwinning in Parijs-Roubaix in april 2015. Foto Michel Springler/AP

Het is onduidelijk hoe lang de revalidatie van de topwielrenner John Degenkolb gaat duren. De Duitser ligt sinds gisteren in het ziekenhuis, nadat hij zaterdag tijdens een training in Spanje samen met vijf ploeggenoten van de Giant-Alpecinploeg werd aangereden.

De Nederlandse ploegleider Iwan Spekenbrink zei eerder op zondag al tegen de NOS dat Degenkolb hoogstwaarschijnlijk niet op tijd hersteld zal zijn voor de voorjaarsklassieker Milaan-San Remo, die de Duitser vorig jaar nog op zijn naam schreef.

Het team liet in een medische update weten dat behalve Degenkolb ook de Amerikaan Chad Haga nog in het ziekenhuis ligt. Hij is er het ergst aan toe, met wonden in zijn nek en kin en een gebroken oogkas. Degenkolb brak een onderarm en verloor bijna een vinger aan zijn linkerhand.

De andere vier slachtoffers, de Fransman Warren Barguil, de Zweed Fredrik Ludvigsson, de Duitser Max Walscheid en de Nederlander Ramon Sinkeldam, mochten zondag het ziekenhuis verlaten. Hun verwondingen lopen uiteen van enkele schrammen en blauwe plekken (Sinkeldam en Ludvigsson) tot een gebroken scheenbeen en gebroken duim (Walscheid) en een gebroken botje in de hand (Barguil). De Fransman, vorig jaar nog 14e in de Tour de France en beoogd kopman van de toekomst voor de ploeg, zal daardoor zeker zes weken zijn uitgeschakeld.