Varkenskop gevonden bij moskee in Mijdrecht

Bij de Turkse Hakyolmoskee werd een varkenskop gevonden. Wie het deed en waarom is niet bekend.

In Enschede, waar een asielzoekerscentrum is gepland, legden onbekenden varkenskoppen in november weg.
In Enschede, waar een asielzoekerscentrum is gepland, legden onbekenden varkenskoppen in november weg. Foto ANP / Ginopress

Onbekenden hebben zondagmorgen een varkenskop bij een moskee in het Utrechtse Mijdrecht weggelegd, meldt een agent op Twitter. Volgens RTV Utrecht zou de kop zijn neergelegd bij de Turkse Hakyolmoskee.

De politie heeft de kop weggehaald en is een onderzoek gestart. Naar alle waarschijnlijkheid is de kop tussen zaterdagavond half elf en zondagochtend elf uur neergelegd. Wie dat heeft gedaan, is niet bekend.

Twitter avatar DignaDRV HoofdagentDRV #Mijdrecht. Varkenskop bij #Moskee neergelegd. We doen onderzoek. https://t.co/JHUyNZpTiq

Volgens de politie zijn er verder geen concrete aanwijzingen naar daders. Ook heeft de moskee, voor zover de politie weet, geen bedreigingen ontvangen.

Dode varkens in Heesch en Enschede

Eerder deze maand werden in het Noord-Brabantse Heesch ook al dode varkens weggelegd. In Heesch werden twee doden varkens achtergelaten op de plek waar een asielzoekerscentrum moet komen. Eind november werden bij de ingang van het terrein in Enschede, waar een asielzoekerscentrum wordt gebouwd, veertien varkenskoppen gevonden. Negen varkenskoppen waren op het hek neergelegd, vier anderen lagen op de grond en eentje hing aan een stoplicht.