The Voice wint opnieuw Producers Guild Award

The Big Short won als beste film in de Oscar-voorspellende competitie.

Lady Gaga geeft een optreden tijdens de 27ste Producers Guild Awards in Los Angeles.
Lady Gaga geeft een optreden tijdens de 27ste Producers Guild Awards in Los Angeles. Foto John Salangsang/Invision via AP

De Amerikaanse versie van talentenshow The Voice, bedacht door John de Mol, heeft opnieuw de Producers Guild Award gewonnen in de categorie ‘best geproduceerde competitietelevisie’. Ook in 2014 won The Voice deze prijs. De Producers Guild of America (PGA), de organisatie die Amerikaanse filmproducenten verenigt, reikt jaarlijks film- en televisieprijzen uit in Los Angeles.

Afgelopen jaar won de Amerikaanse The Voice ook al een Emmy voor beste talentenjacht. The Voice won bij de PGA’s van The Amazing Race, Dancing with the Stars, Project Runway en Top Chef.

The Big Short, een komedie over de financiële crisis, won de belangrijkste prijs: best geproduceerde film. De PGA’s worden gezien als een belangrijke voorspeller van de Oscars, die over ruim een maand worden uitgereikt. De laatste acht jaar kozen de 7.000 PGA-leden dezelfde winnaar voor beste film als de leden van de Acadamy Awards. The Big Short, met rollen voor Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling en Brad Pitt, won geen grote prijzen bij de Golden Globes en Critics Choice Awards.

Andere genomineerden voor beste film waren onder meer Bridge of Spies, Mad Max: Fury Road, The Martian, The Revenant en Spotlight.

#Oscarssowhite

De afgelopen weken is de kritiek op de Oscars aangezweld over de nominatie van louter blanke acteurs en actrices. De producent van The Big Short Dede Gardner refereerde zaterdag naar deze kritiek in haar toespraak op de PGA’s:

“Om maar meteen de olifant in de kamer te tackelen: ja, we hebben een probleem. [...] We hebben een privilege. Wij zijn verhalenvertellers. We hebben verhalen nodig die onze wereld, ons land en alle straten, wegen en uithoeken reflecteren.”