Cultuur

Snelgroeiende bedrijven, willen aandeelhouders Shell BG overnemen?

Foto ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Op maandag komt het CBS met zijn eigen ‘geluksmeter’: Hoe gelukkig ben jij? Vergelijk jouw score met het Nederlandse gemiddelde. Een niet al te gelukkig jaar had fastfoodketen McDonald’s, dat op dezelfde dag met jaarcijfers komt. Wordt 2016 vrolijker na de broodnodige turnaround van afgelopen jaar?

2. Het cijferseizoen is in full swing met jaar- of kwartaalcijfers van o.a. Philips, Easyjet, Siemens en Apple op dinsdag. En hoeveel bedrijven werden er opgericht of opgeheven in 2015? Het CBS komt met een overzicht.

3. Shell-topman Van Beurden ziet de overname van gasmaatschappij BG nog steeds zitten, ook al is de olieprijs inmiddels gezakt tot rond 30 dollar per vat. Maar zijn de aandeelhouders het met hem eens? Woensdag is er een speciale vergadering, dan weten we meer. Dezelfde dag komt CBS met cijfers over snelgroeiende bedrijven in Nederland (hoeveel zijn het er, en in welke branches?), jaarcijfers zijn er van Facebook, eBay en Yahoo.

4. Op donderdag zijn er jaarcijfers van Tele2, Ford, Microsoft en H&M. Ook niet onbelangrijk: de nieuwe Tomb Raider-game komt uit, met - inmiddels 20 jaar in het vak - Lara Croft in de hoofdrol.

5. Welke leeftijdsgroepen gebruiken sociale netwerken, en hoe vaak? Het CBS komt op vrijdag met cijfers over het Nederlandse gebruik van Twitter en Facebook.