Dertien toeristen verdronken na kapseizen schip

Het ongeluk gebeurde in Nicaragua. Alle slachtoffers kwamen uit Costa Rica.

Hulpverleners dekken de lichamen af op Corn Island in Nicaragua.
Hulpverleners dekken de lichamen af op Corn Island in Nicaragua. Foto AFP

Een bootongeluk voor de kust van Nicaragua heeft aan dertien mensen het leven gekost. De boot vervoerde 32 toeristen en kwam mogelijk in de problemen door het slechte weer, meldt persbureau AP.

Alle slachtoffers kwamen uit Costa Rica en het merendeel was vrouw. Aan boord waren ook vier Amerikanen en drie Nicaraguanen. Het ongeluk gebeurde vlakbij Little Corn Island. Ondanks dat het 70 kilometer van vasteland ligt, wordt dit eilandje steeds populairder bij toeristen, volgens persdienst AFP.

Volgens een commandant van de Nicaraguaanse marine zijn de kapitein en de eigeneaar van het schip in hechtenis genomen. De kapitein had niet met het vaartuig het water op mogen gaan. Door de gevaarlijke weersomstandigheden was een vaarverbod van kracht. Al meerdere dagen teisteren hevige buien en windstoten van meer dan vijftig kilometer per uur het gebied.

Little Corn Island, waar het ongeluk vlakbij plaatsvond: