Weer

Afgelopen week is het in het noordoosten van Nederland diverse keren tot strenge vorst gekomen, met temperaturen onder de -10 graden. Inmiddels zijn we in de zachtere lucht belandt en hebben we de komende tijd niet meer te maken met gladheid of andere winterse taferelen.

Zaterdagmiddag komt op de meeste plaatsen de zon geregeld aan bod en wordt het zelfs 10 graden. In het zuidoosten en zuiden van het land trekt geleidelijk wat meer bewolking over. In de avond raakt het ook elders bewolkt, maar het blijft eerst nog overal droog.

In de nacht naar zondag koelt het af tot rond 4 graden. Lokaal kan er mist ontstaan. Zondag overdag is het een grijze dag, met nevel en laaghangende bewolking. Ook kan het wolkendek hier en daar dik genoeg zijn voor een beetje regen. De temperaturen komen uit op 6 tot 8 graden.

Ook volgende week is het zacht voor de tijd van het jaar met maximaal een graad of 10. Wel wordt het in de loop van de week wisselvalliger, met veel bewolking en vaker een beetje regen.