Meer aandacht aub voor onze kampioenen

Foto Bastiaan Heus
Foto Bastiaan Heus

En, waar was u toen we wereldkampioen werden? Zat u in de zaal? Stond u met uw sjaaltjes en vlaggen bij de grote schermen op het marktplein? Of zat u nagelbijtend voor de televisie en stootte u uw sap om bij de beslissende shoot-out in de finale tegen Duitsland? Of, geeft u maar toe, heeft u geen idee waar dit over gaat? Wereldkampioen werden we op zondag 8 februari vorig jaar in Leipzig, maar meer dan een tiental seconden uitzending vond de NOS de triomf van onze indoorhockeysters niet waard.

Tien seconden voor een wereldtitel. Tot teleurstelling van Lieke Hulsen, die vaker in de krant staat als veldspits van kampioen Den Bosch dan als aanvaller van het Nederlands zaalhockeyteam. Misschien is het zaalspel te snel en te technisch voor de tv. Zoals Hulsen (25) vorig jaar zei: „Op het veld kun je de bal er gewoon overheen liften en er achteraan sprinten. In de zaal moet je in de kleine ruimte oplossingen zoeken.” Als u dit leest heeft u alweer een nieuwe triomf van Hulsen en de haren gemist: vrijdagochtend ging Polen met 9-0 over de knie op het EK in Minsk. Zondag om 12.30 uur (Nederlandse tijd) is de finale. Voor in uw agenda.

Tekst Foto Bastiaan Heus