In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Een emmer water wordt doorgegeven tijdens bluswerkzaamheden door inwoners van een wijk in Manilla waar vrijdag een brand 300 huizen verwoestte.
AFP / Noel Celis
Een Aymara-man staat in de vroege ochtend te wachten op de komst van de Boliviaanse president Evo Morales, om deel te nemen aan een ritueel ter ere van diens tienjarige presidentschap. De vlag die de man vasthoudt is door Morales erkend als vlag die de Andesvolken representeert en is hierdoor de tweede officiële landsvlag van Bolivia. Evo Morales is zelf van Aymaraanse afkomst.
AP / Juan Karita
Een gewonde demonstrant krijgt eerste hulp na een confrontatie met de politie tijdens een protest tegen voorgenomen verhoging van de prijs van buskaartjes in São Paulo, Brazilië.
AP / Andre Penner
Een kind slaapt met de fles aan de mond in een tent voor vluchtelingen aan de Grieks-Macedonische grens.
Reuters / Alexandros Avramidis
Traditionele katholieke viering in Chiapas De Corzo in Mexico. De festiviteiten vinden ieder jaar plaats van 4 tot 23 januari ter ere van de Christus van Esquipulas, de heilige Antonius Abt en Sint-Sebastiaan.
AP / Eduardo Verdugo
Dorpelingen uit Pulwama in de Indiase deelstaat Jammu en Kashmir zijn lopend onderweg naar de begrafenis van de militante rebel Shariq Ahmed Bhat, die woensdag omkwam in een treffen met Indiase regeringstroepen.
AFP / Tauseef Mustafa
Tijdens het Carantonasfestival in Acehuche, bij Caceres in het westen van Spanje, verkleden de feestvierders zich als 'Carantonas'. Deze monsterachtige figuren gaan in de straten van het dorp op zoek naar Sint Sebastiaan om uiteindelijk samen te komen in de kerk voor een processie met het beeld van de heilige. De naamdag van de heilige Sebastiaan is 20 januari.
AFP / Cesar Manso
Deelnemers aan een wedergeboorteceremonie in de Wat Ta Kien tempel bij Bangkok. Bij dit ritueel liggen de toegewijden in een doodskist om symbolisch te sterven om daarna als hergeboren een nieuwe start te maken. De ceremonie die amper een minuut duurt bestaat sinds 2008 en helpt de deelnemers van slecht karma af en helpt hen zich te verzoenen met de onvermijdelijkheid van de dood.
AFP / Christophe Archambault
De Servische tennisser Novak Djokovic deelt handtekeningen uit aan fans na zijn gewonnen partij tegen Quentin Halys in de Australian Open.
AFP / Peter Parks
Het kunstwerk 'Dreamers (Pink, 5th edition)' van Xoonang Choi is te zien op de kunstbeurs Art Stage in Singapore. De Art Stage Fair is de een van grootse kunstbeurzen voor moderne Aziatische kunst.
AFP / Roslan Rahman
Levensgrote beelden van president Kim Il Sung en Grote Leider Kim Jong Il zijn te zien in het nieuwe Youth Movement Museum in Noord-Korea.
AFP / KCNA via KNS
Luchtacrobatiek door het Al-Fursan Demo Team uit de Verenigde Arabische Emiraten tijdens de opening van de Bahrain International Airshow 2016.
AFP / Mohammed Al-Shaikh
Een hond schrikt van een paard dat uitglijdt op een gladde weg in een dorp ten oosten van Minsk, Wit-Rusland.
AFP / Sergei Gapon
Een vrouw staat met haar kinderen in haar zwaar beschadigde huis in de Koerdische stad Silopi in Zuidoost-Turkije. De gevechten tussen Koerdische PKK en het Turkse leger zijn hevig toegenomen.
AFP / Ilyas Akengin
Protestbijeenkomst bij een kantoor van de VN in Sanaa, tegen de luchtaanvallen van Saoedie-Arabië in Jemen.
Reuters / Khaled Abdullah
De eigenaren van deze silo in Cedar Falls, Iowa spuiten in de winter water over de silo om er ijsklimmen op mogelijk te maken.
Reuters / Jim Young
Koning Willem-Alexander dinsdag in de centrale ontvangstlocatie (COL) tijdens zijn werkbezoek aan het asielzoekerscentrum (AZC) in Ter Apel.
ANP / Robin van Lonkhuijsen
Wijnboeren oogsten druiven om speciale ijswijn mee te bereiden in het Glottertal in Zuidwest-Duitsland.
Patrick Seeger / DPA via AP
Een aap geniet van een bad in een warmwaterbron in het Jigokudani Wild Monkey Park, bij Nagano in het noorden van Japan. De Japanse makaak is na de mens de meest noordelijk voorkomende primaat en aangepast aan het leven onder koude omstandigheden.
AFP / Yasuyoshi Chiba
Repetities voor Othello in het Gran Teatre del Liceu in Barcelona.
AFP / Lluis Gene