Auto rijdt in op wielerploeg van Giant-Alpecin in Spanje

De Duitse wielrenner John Degenkolb verloor bij de aanrijding bijna een vinger.

Archiefbeeld van Tom Dumoulin, die voor Giant-Alpecin uitkomt.
Archiefbeeld van Tom Dumoulin, die voor Giant-Alpecin uitkomt. Foto: REUTERS/Joseba Etxaburu

Zes wielrenners van de Duits-Nederlandse wielerploeg Giant-Alpecin zijn na een aanrijding opgenomen in twee Spaanse ziekenhuizen. Een van hen is de Nederlandse wielrenner Ramon Sinkeldam.

De toestand van alle sporters is stabiel en iedereen is volgens Giant-Alpecin bij kennis. De andere gewonde wielrenners zijn Warren Barguil, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson en Max Walscheid.

Degenkolb verliest bijna wijsvinger

John Degenkolb raakte gewond aan zijn hand. De Duitse wielrenner liet in een bericht op zijn Facebookpagina weten dat hij bij het ongeluk bijna zijn linkerwijsvinger verloor.

“Ik kan me niet veel van het ongeluk herinneren. (…) De wonden op mijn dijbeen, onderarm en lip zijn onder algehele verdoving gehecht. Nu ben ik op weg naar Valencia, waar in een groter ziekenhuis mijn linkerwijsvinger wordt hersteld. Die hing nog met een klein stukje aan mijn hand. Bedankt voor alle steun.”

Volgens lokale media reed een auto nabij Benigembla (ten zuiden van Valencia) tijdens een training op de groep in. De Engelse bestuurder zou aan de verkeerde kant van de weg hebben gereden. Hulpdiensten zetten twee helikopters in.

Twitter avatar GiantAlpecin Team Giant-Alpecin [1/2] There was an accident in training today at our camp in Spain. Some riders involved in the crash went to the hospital for a check…
Twitter avatar GiantAlpecin Team Giant-Alpecin [2/2] All riders are in stable condition right now. More details to follow.

Giant-Alpecin heeft een trainingsbasis in het Spaanse Calpe. Tegenover L1 liet Tom Dumoulin eerder al weten dat hij “oké” is.