Zeker vier doden bij schietpartij Canadese school

De schietpartijen vonden plaats in een huis en op een school. Een verdachte is gearresteerd.

De campus van Dene High School in La Loche.
De campus van Dene High School in La Loche. Foto Raymond Dauvin / Reuters

Bij een schietpartij in de Canadese stad La Loche in de provincie Saskatchewan zijn zeker vier doden gevallen. Dat melden lokale en internationale media op gezag van de politie. Er is een verdachte aangehouden.

De schutter schoot eerst zijn twee broers thuis dood. Daarna toog hij af naar een middelbare school, waar hij een leraar en een ander iemand om het leven bracht. Twee andere personen raakten gewond en verkeren in kritieke toestand.

Sociale media

Nadat hij zijn twee familieleden had gedood, plaatste de verdachte een bericht op social media. “Net 2 mensen vermoord, sta nu op het punt te gaan schieten in de school”, luidde de tekst.

Eerder werd door de lokale politie een dodental van vijf gemeld, maar dat werd later gecorrigeerd naar vier. Over het motief van de schutter is nog niets bekend.

In La Loche zouden ondertussen twee scholen zijn afgegrendeld. Het gaat waarschijnlijk om een middelbare school met vijfhonderd studenten en een basisschool. Dat meldt de Canadese omroep CBC.

Volgens een leerling van de school, Noel Desjarlais, zou er meerdere keren geschoten zijn in het schoolgebouw.

Twitter avatar Devin_Heroux Devin Heroux Desjarlais says he heard six or seven gun shots as he was running out of the school. @CBCSask

Schoolgebouw afgesloten

Op de Facebookpagina van de La Loche Community School staat dat het schoolgebouw vanwege een noodsituatie is gesloten. Mensen wordt op de pagina geadviseerd weg te blijven van het gebouw tot nader bericht.

Twitter avatar CBCSask CBC Saskatchewan UPDATE: La Loche, Sask. school in lockdown after report of shooting https://t.co/Kg6hb80rYI https://t.co/IC4bsADvjs

La Loche is een afgelegen dorp dat zo’n 3.000 inwoners telt. Het ligt in de Canadese provincie Saskatchewan.