Rapper Kempi krijgt twaalf maanden celstraf

“Het echte wapen was het enige dat ik op dat moment kon vinden.”

Foto: ANP/KIPPA/FREEK VAN ASPEREN

Rapper Kempi heeft twaalf maanden celstraf gekregen voor wapen- en drugsbezit. Het Openbaar Ministerie had vijftien maanden geëist tegen de Eindhovenaar. Naast de vandaag opgelegde straf moet de rapper ook nog een voorwaardelijke celstraf van 97 dagen uitzitten.

In september vorig jaar werd tijdens een huiszoeking in de woning van Kempi in Helmond een pistoolmitrailleur en 5,4 gram cocaïne gevonden. Het wapen had de rapper naar eigen zeggen nodig voor de opnames van een videoclip, aangezien er geen neppistool voor handen was:

“Het echte wapen was het enige dat ik op dat moment kon vinden.”

Volgens Kempi, die vrijdag in de rechtszaal aanwezig was, is er sprake van een “domme fout”.

De Eindhovenaar werd in 2013 veroordeeld tot vijftien maanden cel wegens het prostitueren van een 16-jarig meisje in 2010. De rechter in Den Bosch achtte toen mensenhandel bewezen.