Presentatrice Irene Moors stapt over van RTL naar SBS

Welk programma Moors gaat presenteren, maakt SBS pas later bekend. Ze heeft een contract voor drie jaar getekend.

Irene Moors (links) en Carlo Boszhard (rechts) na de laatste uitzending van Life 4 You in mei vorig jaar.
Irene Moors (links) en Carlo Boszhard (rechts) na de laatste uitzending van Life 4 You in mei vorig jaar. Foto: Koen van Weel/ANP

Televisiepresentatrice Irene Moors gaat na 26 jaar weg bij RTL. Ze heeft een driejarig contract getekend bij concurrent SBS, maakte de eigenaar van de zender SBS 6, Net 5 en Veronica vrijdag bekend.

Welk programma Moors (48 jaar) gaat presenteren, maakt SBS pas later bekend. In het persbericht zegt Moors in ieder geval blij te zijn met het “programmapakket” dat ze mag gaan presenteren.

Moors begon in 1988 bij de NCRV met het kinderprogramma Dit is Disney. Een jaar later maakte ze de overstap naar de nieuwe commerciële zender RTL Veronique, waar ze tien jaar het kinderprogramma Telekids voor presenteerde, sinds 1993 samen met Carlo Boszhard.

De meeste bekendheid bij een volwassen publiek verwierf Moors samen met Boszhard vanaf 2000 als presentatrice van de live entertainmentprogramma’s Life & Cooking, Life 4 You en het typetjesprogramma De TV Kantine. Voor dat laatste programma won Moors samen met Boszhard in 2010 de Gouden Televizier-ring. In 2002 ontving ze de Zilveren Televizier-ring als beste televisievrouw.

De laatste aflevering van Life 4 You was afgelopen mei. Moors’ contract bij RTL verliep vervolgens afgelopen januari.

Een fragment uit De TV Kantine: