Minstens 42 migranten verdrinken voor Griekse kust

Onder de slachtoffers zijn 17 kinderen. Het dodental kan nog oplopen.

Overlevenden van de schipbreuk bij het Griekse eiland Kalolimnos.
Overlevenden van de schipbreuk bij het Griekse eiland Kalolimnos. Foto: Giorgos Drosos / AP

Bij twee schipbreuken voor de Griekse kust zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 42 migranten omgekomen, onder wie zeventien kinderen. Dat meldt de Griekse kustwacht volgens AP. Het aantal slachtoffers kan nog oplopen.

Het eerste schip, met 49 migranten aan boord, zonk nabij het eiland Farmakonisi in de Egeïsche Zee. Acht mensen kwamen hierbij om: twee vrouwen en zes kinderen.

Enkele uren later zonk het tweede schip. Dat gebeurde ten zuiden van de eerste schipbreuk, vlakbij het eiland Kalolimnos. Hierbij kwamen 34 mensen om het leven: zestien vrouwen, zeven mannen en elf kinderen. De kustwacht wist 26 mensen te redden.

Het is onduidelijk hoeveel mensen er in totaal op de tweede boot zaten. Volgens de kustwacht zou het kunnen gaan om maximaal zeventig mensen. Er wordt momenteel met boten en helikopters nog steeds gezocht naar drenkelingen.