Eisenga nieuwe directeur SC Heerenveen

Voordracht Eisenga volgde op een interne machtsstrijd. Bestuursvorm bij de Friese eredivisionist verandert.

Teamfoto SC Heerenveen aan het begin van dit seizoen.
Teamfoto SC Heerenveen aan het begin van dit seizoen. ANP

Luuc Eisenga kan aan de slag als de nieuwe algemeen directeur van SC Heerenveen. De ondernemingsraad van de Friese club is akkoord met zijn benoeming. Die kan nu snel gaan plaatsvinden, meldt de club vrijdag.

Eisenga werd begin december al voorgedragen als algemeen directeur in Heerenveen. Die voordracht volgde op een interne machtsstrijd, die uiteindelijk het hele bestuur deed besluiten om op te stappen. Heerenveen zit na die crisis al sinds eind oktober zonder bestuur.

Eisenga, een geboren Fries, is directeur van de belangenvereniging van profwielerploegen. Hij is voorgedragen door formateur Sjoerd Feenstra en adviseur Egbert van Hes.

Met de komst van Eisenga verandert de bestuursvorm bij de Friese eredivisionist. De nieuwe directeur zal een managementteam voorzitten dat bestaat uit drie man: voetbalzaken (Hans Vonk), commercie (nog te benoemen) en financiën (Danny Steenstra).

Daar heeft de 43-jarige Eisenga de afgelopen tijd over gepraat met de ondernemingsraad en die is klaarblijkelijk tevreden.

Eisenga werkte eerder als communicatiemanager bij de wielerploegen T-Mobile en Rabobank.