Brieven

Verschuiving positief

Eén van de schaarse positieve ontwikkelingen uit de onderwijspen van staatssecretaris Dekker is het verschuiven van de Cito-eindtoets van februari naar april. Ten eerste neemt het de spanning bij het maken van de toets weg, de inschrijving voor het voortgezet onderwijs is immers al geregeld. Dat kan leiden tot minder stress en betere resultaten. Dat een kind van tevoren eventueel een niveau lager als advies heeft gekregen is een mooie kans om nog eens te bewijzen dat het een niveau hoger waard is en ook wellicht aankan. Dit biedt ouders de gelegenheid de ontmoeting aan te gaan met de leerkracht(en) van de basisschool. Elk advies en elke toetsuitkomst is het waard om besproken te worden. Ook als men het niet eens is met het advies. Indirect wordt ook een signaal naar de ouders afgegeven dat deze zwaar overschatte eindtoets niet 8 jaar van ontwikkeling zal ondermijnen.

Commissie-stiekem

Wie vertrouwen we?

Geen van de fractievoorzitters, allen lid van de ‘commissie-stiekem’ zegt gelekt te hebben (20/1). Dat betekent dus dat er minstens één liegt. Daardoor is het vertrouwen in alle commissieleden beschaamd; wij weten immers niet wie er liegt. Ze zijn daarmee allen ongeschikt om namens hun partij op te treden. Wie kunnen wij nog geloven? Ik stel dan ook voor dat alle partijen een nieuwe fractievoorzitter kiezen, zodat wij weer meer vertrouwen in de politiek kunnen hebben. Bijkomend voordeel kan zijn dat er onder de huidige voorzitters iemand is die toch meer weet en daarmee naar buiten komt.

Samuel de Lange

Spreekkoren stadions

Gewoon niet uitzenden

Van Liempt ziet (19/1) een eenvoudige maatregel over het hoofd in Leg die hooligans nu eens het zwijgen op. Als er walgelijke teksten worden gescandeerd tijdens een voetbalwedstrijd wordt deze wedstrijd niet uitgezonden. Niet op de radio, niet op tv of waar ook. Uiteraard met vermelding van reden. Dergelijke wandaden worden zo niet verder verspreid. Een beschaafd land past daarvoor.

Ben Warner,