Economie

De vierde industriële revolutie, wat is dat?

“Het zal niet alleen veranderen wat we doen, maar ook wie we zijn.” Wat precies? Doe onze quiz om erachter te komen.

Foto Maarten Hartman

Nog maar net bekomen van de derde industriële revolutie (computers, digitalisering), worden we de vierde alweer in geslingerd. En hoewel jarenlang niemand zich bekommerde om de term, wil nu iedereen weten wat het is:

De vierde industriële revolutie, of ‘Industrie 4.0’, is deze week het overkoepelende thema in Davos, waar belangrijke politici en topmanagers door het World Economic Forum (WEF) zijn uitgenodigd om te vergaderen over wereldproblemen. Klaus Schwab, de voorzitter van het WEF, zegt erover:

“Het zal niet alleen veranderen wat we doen, maar ook wie we zijn.”

Klinkt heftig. Wat is het? Wij weten het (ongeveer). Nu jij nog.


Foto’s: iStock, Siemens, NRC, AFP, Tommy Hilfiger, Apple, Volvo, Johannes Eisele, Ford