Gerrans wint rit en pakt leiderstrui Down Under

De Australische wielrenner Simon Gerrans heeft donderdag de macht gegrepen in de Tour Down Under. De 35-jarige kopman van Orica-GreenEdge schreef de derde etappe op zijn naam, een rit over bijna 140 kilometer van Glenelg naar Campbelltown. Na een heuvelachtige finale versloeg Gerrans zijn landgenoot Rohan Dennis op de streep, in de sprint van een tien man sterke kopgroep. Beste Nederlander was op de 22ste plaats Lieuwe Westra, die een dag eerder nog ernstige schaafwonden had opgelopen bij een valpartij. Gerrans nam dankzij bonificatieseconden nam de leiderstrui over van landgenoot Jay McCarthy. In het klassement heeft de voormalige winnaar van Milaan-Sanremo (2012) en Luik-Bastenaken-Luik (2014) nu drie seconden voorsprong op McCarthy, Dennis staat op vijf tellen. (ANP)