Opnieuw arrestaties in Belgisch terreuronderzoek

De Belgische politie arresteerde een 29-jarige Belg en een 34-jarige Marokkaan in Molenbeek.

Belgische agenten voeren huiszoekingen uit in Molenbeek op 30 december 2015.
Belgische agenten voeren huiszoekingen uit in Molenbeek op 30 december 2015. Foto Thierry Roge/AFP

De Belgische politie heeft donderdagochtend twee mannen aangehouden in verband met het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Een 29-jarige Belg en een 34-jarige Marokkaan werden na twee huiszoekingen in Molenbeek meegenomen voor verhoor.

Bij de huiszoekingen in de Brusselse voorstad werden geen explosieven of wapens gevonden, meldt het Belgisch federaal parket. De mannen zijn gearresteerd vanwege hun vermoedelijke banden met personen die betrokken zijn bij het dossier.

De jacht gaat door

De Belgische politie blijft jagen op betrokkenen bij de aanslagen in Parijs, die in België werden gepland en voorbereid. Maandag schoot de Marokkaanse overheid België te hulp toen het een Belg van Marokkaanse afkomst arresteerde die een directe link zou hebben met de terreurdaden in de Franse hoofdstad.

Een van de andere verdachten, Salah Abdeslam, is nog altijd op vrije voeten. Van hem doken vorige week videobeelden op. Daarop is te zien hoe hij de ochtend na de aanslagen bij een benzinepomp bij de Belgische grens rondloopt. De Belgische politie onthulde vorige week ook een derde safehouse van de terroristen, in de stad Charleroi.