Geen miljoenen, geen Wang, wel Van Oostveen bij ADO Den Haag

De Nederlandse voetbalbond KNVB wil ADO Den Haag helpen om de financiële problemen de baas te blijven. De club dreigt door uitblijven van toegezegde miljoenen van eigenaar Hui Wang onder curatele van de bond te komen staan. De clubleiding van ADO sprak woensdagochtend met Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB. Die gaat contact opnemen met de Chinese voetbalbond om te bemiddelen. „We zullen vragen wat de beste manier is om uit deze impasse te komen”, zei hij tegen Omroep West. Het gesprek met Van Oostveen was voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering van de Haagse club, waar grootaandeelhouder Wang weer niet bij aanwezig was. De vergadering ging desondanks gewoon door. De gemeente Den Haag blijft hopen dat Wang alsnog met geld over de brug komt. „We blijven werken aan een oplossing om ervoor te zorgen dat ADO uit de problemen komt”, laat een woordvoerster van wethouder Tom de Bruijn (D66, Financiën) weten. Het is „uitgesloten” dat de gemeente bijspringt. „Dat heeft de wethouder al vaker gezegd.” Mocht ADO de miljoenen niet ontvangen, dan dreigt een liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro. Als de begroting over komend seizoen niet rond komt, wordt de club mogelijk in categorie 1 geplaatst, waardoor elke grote uitgave door de bond moet worden goedgekeurd. ADO werkt achter de schermen aan een plan B. (ANP)