De beroemde acteur Leslie Nielsen overleden? Alweer?

Opmerkelijk genoeg rouwde het internet afgelopen dagen ineens om de acteur Leslie Nielsen. Die in 2010 overleed.

Leslie Nielsen in Dracula
Leslie Nielsen in Dracula Foto ANP/Kippa

Sociale media stonden afgelopen weken bol van sympathiebetuigingen aan overleden sterren zoals David Bowie, acteur Alan Rickman of Eagles-oprichter Glenn Frey. Ook werd er gerouwd om het heengaan van de geliefde televisie- en filmacteur Leslie Nielsen.

Nielsen is onder andere bekend van de films Airplane! en The Naked Gun. Velen lieten hun verdriet blijken op sociale media en citeerden hun favoriete zin uit een van zijn films. Duizenden mensen deelden een artikel van de BBC over zijn overlijden, zonder op de datum te letten.

Opmerkelijk, want Nielsen overleed al in 2010, op 84-jarige leeftijd.

Wat was er aan de hand? Het BBC-artikel uit 2010 werd om onbekende reden vaak gedeeld, kwam vervolgens op de sectie trending terecht, en werd daardoor nog véél meer gedeeld. “Als een sneeuwbal die steeds groter werd”, schrijft de verbaasde omroep er zelf over.

Zelfs een BBC-journalist ging de mist in, al verwijderde ze haar tweet weer:

Andere ‘dubbeldoden’

Nielsen is niet de eerste die meerdere keren online overleden is. Zo werd er ook vaker om presentator Tony Hart en acteur Peter Falk gerouwd. Een BBC-journalist verklaart het als volgt: als iemand bekend is, maar niet wereldberoemd, dan mist een deel van de fans zijn dood. Daarna stuit zo’n fan op een oud artikel, maar let niet op de datum. “Dan gaat de sneeuwbal rollen.”

Veel Nielson-fans dachten overigens op sociale media dat hij er wel om zou kunnen lachen, of konden dat zelf in ieder geval: