Zika-epidemie: meer baby’s met kleine schedel

Het aantal baby’s in Brazilië dat wordt geboren met een te kleine schedel, uit moeders die zijn geïnfecteerd met het zika-virus, neemt toe. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid. Het aantal baby’s met microcefalie, een aandoening waarbij een baby met een kleinere schedel wordt geboren dan normaal,

gemeten sinds oktober, steeg tot 3893. Dat zijn 363 gevallen meer dan tien dagen eerder. Het aantal doden als gevolg van de door muskieten overdragen aandoening steeg tot vijf, 44 gevallen worden nog onderzocht. Hoewel het verband tussen zika en microcefalie niet onomstotelijk is vastgesteld, riep het Center for Disease Control and Prevention (CDC) zwangere vrouwen op niet naar gebieden met zika te reizen. Het betreft 14 gebieden in de regio. (Reuters)