Talibaan doden zeven medewerkers tv-station

Bij een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn woensdag zeven medewerkers van het populaire commerciële televisiestation Tolo TV om het leven gekomen. Er vielen bovendien 25 gewonden. Ze reisden in een busje van hun werkgever, toen de dader zich naast hen opblies. Eerst werd er rekening mee gehouden dat de aanslag was gericht tegen de naburige Russische ambassade. Maar de Talibaan lieten spoedig weten dat zij achter de aanslag zaten en het hadden gemunt op Tolo TV. In een verklaring noemden de Talibaan Tolo, waarin de Amerikaan Rupert Murdoch een minderheidsaandeel bezit, een „spionageagentschap”. De Talibaan waren eerder zeer kritisch over Tolo’s berichtgeving omtrent hun tijdelijke inname van de stad Kunduz afgelopen herfst. (AP, Reuters)