Correcties en Aanvullingen

PEN-awards

In PEN-award naar drie schrijvers (15/1, p. C16) over de uitreiking van de PEN-awards stond dat winnaar Omar Hazek aanwezig was om de prijs in ontvangst te nemen. Hazek was vlak voor zijn vertrek aangehouden.

Migrantenstroom

In Europa versterkte humanitaire crisis met aanpak vluchtelingen (19/1, voorpagina) staat dat de migrantenstroom vorig jaar 0,02 procent van de Europese bevolking uitmaakte. Zo staat het in het rapport van Artsen zonder Grenzen, maar dat is een foutieve berekening. Het is ruim 0,2 procent.

Constitutioneel Hof Polen

In Timmermans voert druk op Poolse regering op (14/1, pagina 2) wordt gesproken over omstreden benoemingen die door de Poolse regering zijn gedaan bij het Hooggerechtshof. Het gaat echter om het Constitutioneel Hof.

Aantal stemmen op PiS

Het aantal stemmen dat de Poolse regeringspartij PiS behaalde bij de afgelopen verkiezingen, bedraagt niet 30 procent, zoals in het interview met Ryszard Petru (14/1, pagina 13) staat, maar 37,58.