Meer ontslagen musicalbedrijf

Bij musicalbedrijf Stage Entertainment, opgericht door Joop van den Ende, verdwijnen nog eens honderd extra banen. Dat komt bovenop het al eerder aangekondigde schrappen van 200 tot 250 plaatsen. Dat bleek dinsdag bij de bekendmaking van de definitieve reorganisatieplannen. In Nederland zullen ongeveer twintig banen verdwijnen. Wereldwijd telt Stage ruim 2.600 fulltime arbeidsplaatsen. Vorig jaar juni verkocht Van den Ende een meerderheidsbelang van Stage aan private-equitybedrijf CVC. Destijds gaf Van den Ende toe dat Stage wel wat efficiënter gerund kan worden. De laatste jaarcijfers (19 miljoen euro verlies en een omzetdaling van 514 miljoen naar 482 miljoen euro) maken die noodzaak nog groter. CVC heeft het beruchte structureringsadviesbureau Alvarez & Marsal in de arm genomen om Stage door te lichten. Het definitieve advies van de consultants wordt ieder moment verwacht. (NRC)