Nooit sip met Woezel en Pip

Feest in de Tovertuin: de Wijze Varen is jarig. De hondjes Woezel en Pip ontmoeten ADHD-hondje Charlie. Raken hun cadeautje kwijt. Gaan uit logeren bij Buurpoes. Steken een woeste rivier over.

Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos! is animatie voor peuters en kleuters. Simpel en vriendelijk, met zonnige avontuurtjes, niet-bedreigende personages als moeder Perenboom en Molletje, alsmede eenvoudige levenslessen. „Nooit een dag sip met Woezel en Pip”, is het motto.

De hondjes werden ooit verzonnen door actrice Guusje Nederhorst, die in 2004 overleed aan borstkanker. Haar voormalige echtgenoot Dinant Woesthoff, zanger van de band Kane, is sindsdien de drijvende kracht achter Woezel & Pip, die na kinderboeken en een tv-serie nu dus een bioscoopfilm krijgen, visueel iets rijker aangekleed dan de tv-serie. Goed voor de Nederlandse animatiesector, die hiermee na Nijntje: de film en Trippel Trappel opnieuw een kleuterfilm aflevert. Nu eens iets voor scholieren?