Neergeknuppeld worden door een Taiwanees wormenteam

Echte Trekkies komen aan hun trekken met Star Trek: Timelines, maar ook voor niet-fans zijn er deze week buitenaardse games. Pocket Mortys bijvoorbeeld, waarbij je andere dimensies bezoekt. Of de nieuwe Worms, compleet met superschapen en een betonnen ezel.

Na al maanden beschikbaar te zijn voor iOS, is Worms 4 nu eindelijk ook te spelen voor Android-gebruikers. Als je een beetje in de war bent over de nummering van dit nieuwste deel dan is dat niets om je voor te schamen. Chronologie is niet de belangrijkste overweging bij de makers van de serie: het is een van de pakweg dertig games met de olijke en gewelddadige ongewervelden in de hoofdrol. Worms 4 is een feest der herkenning voor de fan; elk karakteristiek wapen – zoals superschapen, heilige granaten en de betonnen ezel – komt voorbij. De gameplay is ook niet veranderd. Je vecht alleen of met bevriende wormen tegen andere teams in missies. Je maakt wederom slim gebruik van de absurde wapens en de omgeving om elkaar af te slachten. Het tofste aan Worms 4 is de multiplayermodus. Hiermee kun je in realtime met spelers uit de hele wereld de strijd aangaan. Er bestaat niets leukers dan te verliezen van een Taiwanese speler genaamd Morton Wormteam die al je wormen met een honkbalknuppel uitschakelt.