Luister naar ruimtegod Q en ga op missie met macho Kirk

Star Trek: Timelines heeft op het eerste oog veel weg van fraai geanimeerde kaartspellen zoals Marvel: War of Heroes. Ook hier moet je personages verzamelen door missies af te ronden of simpelweg geld uit te geven. Maar Timelines biedt de speler meer dan alleen maar snelle ruimtegevechten. De nadruk op de kernwaarden van de personages in Star Trek – diplomatie, optimisme en universele rechten – zorgen voor een iets diepere intellectuele laag in het spel. Missies vereisen in plaats van brute kracht strategisch inzicht en ethische overwegingen om ze succesvol af te ronden. Zet je bijvoorbeeld de logische redenaar Spock in om een bevolking te overtuigen hun planeet te verlaten of doe je dat met macho James T. Kirk? Het verhaal van Timelines klinkt redelijk aannemelijk, zeker als ruimtegod Q uitlegt wat er aan de hand is. Zijn stem is uiteraard ingesproken door acteur John De Lancie, die hem al dertig jaar speelt in Star Trek. Het ruimte-tijdcontinuüm is stuk en jij mag het oplossen. De fan doet niets liever, de vraag is alleen of de leek dat ook wil.