CNV vreest voor gedwongen ontslagen bij Christine Le Duc

Vakbond CNV is bang dat de reorganisatie bij erotiekketen Christine le Duc achter gesloten deuren afgehandeld wordt. Het lijkt er sterk op dat Christine le Duc de eigen werknemers uitkleedt, zei CNV-bestuurder Kitty Huntjens dinsdag. „Ik twijfel namelijk of de onderneming aan de zichzelf opgelegde limiet van ‘geen gedwongen ontslagen’ zal voldoen.”

De winkelketen in spannende lingerie en speeltjes kondigde maandag aan flink te gaan reorganiseren. Veel winkels zijn door de toegenomen verkoop via internet niet meer winstgevend. Christine Le Duc sluit in Nederland dertien van de 26 winkels. Daarbij gaan veertig van de tachtig arbeidsplaatsen verloren. Volgens het erotiekbedrijf vallen er echter geen gedwongen ontslagen.

Maar CNV twijfelt daar dus aan. Huntjens is bang dat er met de werkgever geen sociaal plan valt af te sluiten. Volgens haar heeft Christine le Duc de vakbonden in het verleden altijd buiten de deur willen houden. „Zaakjes werden altijd binnenshuis geregeld. Ik veronderstel dat ook nu de deur niet open zwaait voor ons, voor overleg.”

Christine Le Duc is, net zoals sekswarenhuis Pabo, onderdeel van het Duitse beursgenoteerde erotiekconcern Beate Uhse. Het concern is actief in tien Europese landen, en zette in 2014 bijna 143 miljoen euro om met de verkoop van zo’n 20.000 verschillende producten. (ANP)