En hier komen de vluchtelingen

Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Koning Willem-Alexander bracht dinsdag een bezoek aan opvangcentrum Ter Apel. Daar is plek voor meer dan duizend vluchtelingen. Die waren echter niet aanwezig bij het koninklijk bezoek. De koning sprak wel met personeel van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, vertegenwoordigers van verschillende overheidsorganisaties en maatschappelijke organisaties die betrokken zijn bij de vluchtelingenopvang. „Daarbij werd stilgestaan bij de uitdagingen die gepaard gaan met het managen van de grote instroom van vluchtelingen en de doorstroom in het proces”, staat in een persbericht van het Koninklijk Huis. Tot nu toe sprak de koning in het openbaar wel óver vluchtelingen, maar niet mét vluchtelingen, zo bevestigt de woordvoerder van het Koninklijk Huis bij de Rijksvoorlichtingsdienst.