ADO mist eigenaar Wang bij aandeelhoudersvergadering

De voetbalclub ging vanochtend in overleg met de KNVB over het ontstane tekort op de begroting.

Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Eigenaar Hui Wang laat zich voorlopig niet zien bij ADO Den Haag. Vandaag hield de Haagse voetbalclub een aandeelhoudersvergadering, die al eens was uitgesteld omdat Wang er niet bij kon zijn, maar de Chinees kwam opnieuw niet opdagen.

De aandeelhoudersvergadering was de beste hoop van de club om Wang te zien, aangezien hij als eigenaar grootaandeelhouder is. Een eerdere bijeenkomst op 16 december werd uitgesteld, omdat Wang een voetbalcongres in het buitenland had. Volgens AD-verslaggever Dennis Jansen zou Wang volgende week wel in Nederland zijn:

Twitter avatar DennisJansenAD Dennis Jansen Eigenaar #ADO Wang volgende week in Europa. Directie en gemeente Den Haag hopen dan op een onderhoud #chinasoapdeelzoveel

Financiële curatele

Sinds ADO is overgenomen door Wang’s bedrijf United Vansen wordt de club geplaagd door niet nagekomen afspraken en daaruit volgende financiële problemen. De eigenaar komt maar niet met toegezegd geld over de brug. Het gaat om een bedrag van 1,9 miljoen euro. Als de club dat niet tijdig ontvangt, dat dreigt een liquiditeitsprobleem van 1,3 miljoen euro omdat de club op basis van de toezeggingen van Wang dure spelers heeft aangetrokken en investeringen heeft gedaan in het stadion.

De licentiecommissie van KNVB dreigt de club door het tekort op de begroting in te schalen in de gevreesde categorie 1, waardoor de voetbalclub als het ware onder financiële curatele van de voetbalbond komt te staan. Om dergelijke problemen voor te zijn sprak de clubleiding van ADO vandaag met directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. Een woordvoerder van ADO zei over die ontmoeting tegen ANP:

“Het was vooral oriënterend en staat los van gesprekken met de licentiecommissie. Het was meer om te kijken waar de KNVB eventueel de helpende hand toe kan steken. Het gesprek was constructief en krijgt een vervolg.”