‘Leden RAF achter overval’

Brief met RAF-logo uit 1992 waarin aanslagen worden afgezworen.
Brief met RAF-logo uit 1992 waarin aanslagen worden afgezworen. Foto AFP

Een roofoverval op een geldtransport bij Bremen vorige zomer was vermoedelijk het werk van drie voormalige leden van de Rote Armee Fraktion (RAF). Hun DNA is volgens de zender NDR gevonden in de vluchtauto’s. Bij de overval blokkeerden drie gemaskerde personen, bewapend met automatische geweren en een anti-tankwapen, de gepantserde wagen op een parkeerplaats. Ze openden het vuur, maar slaagden er niet in binnen te komen.

Daniela Klette (57), Ernst-Volker Staub (58) en Burkhard Garweg (47) staan al tien jaar op de opsporingslijst in Duitsland. Volgens de politie zijn de drie vuurwapengevaarlijk. Ze worden al langer gezocht in verband met een bomaanslag van de linkse ‘stadsguerrilla’ RAF in 1993 op een gevangenis in Weiterstadt. In 1999 zou het drietal een roofoverval hebben gepleegd op een geldtransport in Duisburg. Daarbij werd omgerekend meer dan een half miljoen euro buitgemaakt. (NRC)