Dit houdt ‘gewone Amerikanen’ bezig tijdens de presidentsverkiezingen

In de aanloop naar de presidentsverkiezingen werden ‘gewone Amerikanen’ geïnterviewd over hun dromen, angsten en frustraties.

Supporters van Barack Obama op Rockefeller Plaza in 2012, bij de uitslagen van de presidentsverkiezingen.
Supporters van Barack Obama op Rockefeller Plaza in 2012, bij de uitslagen van de presidentsverkiezingen. Foto Bas Czerwinski / ANP

In het mooi vormgegeven artikel ‘Of The People‘ van The New York Times worden in de aanloop naar de presidentsverkiezingen ‘gewone Amerikanen’ geïnterviewd over hun dromen, angsten en frustraties.

Het artikel opent met de 67-jarige Mike O’Deay. De voormalig heftruckchauffeur realiseert zich sinds zijn pensionering dat veel ouderen het moeilijk hebben in de Verenigde Staten. “Nergens ter wereld wordt er zo slecht gezorgd voor ouderen als bij ons”, zegt hij. Gelukkig heeft hij zelf gespaard, maar hij weet dat er anderen zijn die een keuze moeten maken tussen de huur betalen of hun medicijnen betalen.

Amerikaanse adelaar groots getatoeëerd

De 26-jarige Rocky DiTullio uit Boston laat op de foto zijn bovenarm zien met de tatoeage van een woeste Amerikaanse adelaar en een grote Amerikaanse vlag. Toch is hij niet altijd even blij met zijn land: ondanks dat hij keihard werkt, heeft hij het idee dat anderen meer krijgen. Hij kocht een eigen huisje, maar de sociale huurwoningen verderop in zijn straat zijn veel mooier, zegt hij.

De 32-jarige Angelica Ladd maakt zich zorgen om de veiligheid van haar 2-jarige dochtertje. Toen ze zelf als tiener in een supermarkt werkte, werd de winkel overvallen. Ze rende niet weg, maar keek in de loop van het pistool van de overvaller en gaf hem het geld uit de kassa. Mensen hebben ergere dingen meegemaakt, zegt ze. “Maar ik zal dat gevoel nooit vergeten.”

Grote vragen op microniveau

En zo maakten verslaggevers van The New York Times nog meer portretten. Bij verkiezingsevenementen door het hele land vroegen zij Amerikanen met uiteenlopende achtergronden en leeftijden waarom ze zijn geïnteresseerd in politiek. Het geheel geeft een beeld van de thema’s die leven bij Amerikanen thuis, in hun hoofd en in hun hart. Lees hier alle portretten.