Deze films worden vandaag besproken in onze filmbijlage

Met aandacht voor tragikomedie ‘The Big Short’, een interview met Ryan Gosling en Christian Bale, en recencies van onder andere ‘The Lady in the Van’, ‘Creed’ en ‘Legend’.

  The Big Short

 1. The Big Short: Tragikomedie

  De tragikomedie, gebaseerd op bestseller The Big Short: Inside the Doodsday Machine, gaat over buitenstaanders op de financiële markten die vroeg zagen dat de o zo stabiele Amerikaanse huizenmarkt in zou stuiken. En daar gebruik van maakten.

 2. Crisisprofeten: Achtergrond

  Zagen echt maar enkele weirdo’s de crisis aankomen, zoals The Big Short beweert? Dat niet, maar waarschuwen was riskant.

 3. Christian Bale, Ryan Gosling en Adam McKay: Interview

  Allemaal hebben ze een hekel aan bankiers, zo blijkt tijdens een gesprek in Los Angeles over ‘The Big Short’. Ook filmsterren zijn net mensen.

 4. Legend: Misdaadfilm

  Geromantiseerde biopic van Brian Helgeland (scenarist van neo-noir L.A. Confidential) over de tweelingbroers Reggie en Ronnie Kray, Engelse gangsters die in de jaren zestig het Londense East End onveilig maakten met een mix van nietsontziende wreedheid en gevatte volksheid.

 5. The Lady in the Van: Komedie

  Amusante en zeer Britse komedie - naar een toneelstuk van Alan Bennett - over de oude, eigenzinnige, dakloze dame die in haar gammele busje vijftien jaar leefde op Bennetts ongebruikte oprit mag staan.

  ●●●●

  Regie: Nicholas Hytner. Met: Maggie Smith, Alex Jennings, Roger Allam, Frances de la Tour. In: 16 bioscopen

 6. Sneekweek: Horrorkomedie

  Het idee van Sneekweek is genreparodie. I know what you did last summer in Friesland. Dat het niet bijster origineel is om negen jaar na dato te spelen met dezelfde horrorclichés is niet het grootste probleem.

  ●●●●

  Regie: Martijn Heijne. Met: Carolien Spoors, Jelle de Jong. In: 95 bioscopen

 7. Creed: Boksfilm

  Creed is een verdienstelijke boksfilm die het mythische én realistische Rocky-universum – working class-Philadelphia – serieus neemt.

  ●●●●●

  Regie: Ryan Coogler. Met: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson. In: 70 bioscopen

 8. Tous les chats sont gris: Drama

  black

  Tous les chats sont gris lijkt zo’n film over mensen die zich door eigen zwijgzaamheid in een knoop draaien, met een grote kladderadatsch aan het eind.

  ●●●●●

  Regie: Nicholas Hytner. Met: Maggie Smith, Alex Jennings, Roger Allam, Frances de la Tour. In: 16 bioscopen

 9. The Boy: Horror

  Er iets heel unheimisch aan de hand in het Engelse landhuis waar de Amerikaanse Greta na het stuklopen van haar gewelddadige relatie als au pair komt werken. Het kind op wie ze moet passen, is een porseleinen pop. Zijn ouders doen net alsof er niets aan de hand is.

  ●●●●●

  Regie: William Brent Bell. Met: Lauren Cohan, Rupert Evans, Jim Norton. In: 40 bioscopen

 10. Janis: Little Girl Blue: Documentaire

  Als je Janis: Little Girl Blue vergelijkt met rockdoc Amy die na een festivalstorm het afgelopen jaar nu voor een Oscar is genomineerd, is het niet zo moeilijk om overeenkomsten te ontdekken.

 11. Woezel & Pip op zoek naar de sloddervos!: Kleuterfilm

  Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos! is animatie voor peuters en kleuters. Simpel en vriendelijk, met zonnige avontuurtjes, niet-bedreigende personages als moeder Perenboom en Molletje, alsmede eenvoudige levenslessen. „Nooit een dag sip met Woezel en Pip”, is het motto.

 12. Sylvester Stallone: Inside Hollywood

  Onze man in Hollywood Diederik van Hoogstraten spreekt de oude Sylvester Stallone, Oscarkandidaat, underdog en gevoelsfavoriet.