Moederbedrijf achter ID&T lijkt gered

Het Amerikaanse dancebedrijf SFX maakt waarschijnlijk een doorstart. Tot begin deze week werd gespeculeerd over een naderend faillissement van het moederbedrijf van Nederlandse festivals als Mysteryland, Sensation en Awakenings. Het bedrijf van miljardair Robert Sillerman (68) lijkt gered door een investeerder die SFX 20 miljoen dollar (18,3 miljoen euro) werkkapitaal wil lenen om kosten voor de Nederlandse dochters te dekken en schuldeisers te betalen. Het bedrijf overweegt verschillende opties voor herstructurering, waaronder een zogenoemde Chapter 11-procedure. Dat zegt de Nederlandse SFX-directeur Ritty van Straalen. Bij zo’n procedure wordt een akkoord gesloten met de belangrijkste schuldeisers en krijgt het bedrijf uitstel van betaling. SFX kwam in de financiële problemen na diverse overnames in vrij korte tijd. (NRC)