Back to the Future, maar dan in een dronken koortsdroom

Rick & Morty is de leukste animatieserie sinds Futurama van de buis is. Het duo is het beste te omschrijven als Doc Brown en Marty McFly uit Back to the Future in een dronken koortsdroom. Deze beschonken wetenschapper en zijn kleinzoon tuimelen elke aflevering per ongeluk in avonturen die andere dimensies en verre planeten omspannen. Daarbij komen zij ook andere vreemde versies van zichzelf tegen. In de game Pocket Mortys is het de bedoeling dat je als Rick verschillende incarnaties verzamelt van zijn iele en bange kleinzoon Morty. Elke keer als je een Rick uit een alternatieve dimensie tegenkomt, moeten de Morty’s het uitvechten. Net zoals in Pokémon, alleen is deze kloon een stuk volwassener en heel erg verontrustend. Maar Pocket Mortys is meer dan een prima aftreksel van de succesvolle Nintendo-game. Het leent ook de interdimensionale elementen van sciencefictionstrip Fantastic Four, zoals de Council of Ricks die de gevechten tussen Morty’s reguleren. Pocket Mortys is een verrassend goed in elkaar zittende game met een vlijmscherp rafelrandje.