Lange storing bij Twitter, vooral in Europa

Al meer dan een uur is voor gebruikers in vooral Noord-Europa de dienst onbereikbaar, uitzonderlijk lang.

De pagina die de meeste gebruikers in Noord-Europa vandaag te zien krijgen als ze Twitter bezoeken.
De pagina die de meeste gebruikers in Noord-Europa vandaag te zien krijgen als ze Twitter bezoeken. twitter.com

Al enige tijd dinsdagochtend is Twitter onbereikbaar voor gebruikers in delen van de wereld. Dat meldt de berichtendienst zelf. Het probleem lijkt zich te concentreren op Europa, en dan met name het westen.

Het lijkt zo goed als hersteld

De storing duurde uitzonderlijk lang, maar lijkt in ieder geval in Europa nu vrijwel hersteld.

Bij de onafhankelijke storingssite downdetector.com komen sinds ongeveer 9.00 uur honderden meldingen binnen dat Twitter onbereikbaar is. Op een kaart is te zien dat vooral in Groot-Britannië, Nederland, België en Frankrijk problemen zijn gemeld. Maar ook in delen van Azië hebben gebruikers last van de storing. Het komt zelden voor dat Twitter zo lang met een storing kampt.