‘Roofoverval geldtransport gepleegd door RAF-leden’

Volgens de Duitse tv-zender NDR zijn hun dna-sporen gevonden in de vluchtauto’s die ze gebruikten.

De drie oud-RAF-leden die worden gezocht voor een roofoverval op een geldtransport in Bremen.
De drie oud-RAF-leden die worden gezocht voor een roofoverval op een geldtransport in Bremen. NDR

Een roofoverval zes maanden geleden op een geldtransport bij het Duitse Bremen, is vermoedelijk het werk geweest van drie voormalige RAF-leden. Volgens de Duitse tv-zender NDR zijn hun dna-sporen gevonden in de vluchtauto’s die ze gebruikten.

De vingerafdrukken van de 57-jarige Daniele Klette, de 58-jarige Volker Staub en Burkhard Garweg wiens leeftijd onbekend is, staan al tien jaar op de landelijke opsporingslijst in Duitsland. Volgens de politie staat het drietal bekend als vuurwapengevaarlijk.

De drie staan op de landelijke opsporingslijst in verband met de bomaanslag die de Rote Armee Fraktion (RAF), de linkse ‘stadsguerrilla’ pleegde in 1993 op een gevangenis in Weiterstadt. Ook daar werden dna-sporen van het drietal gevonden.

In 1999 zou het drietal een roofoverval gepleegd hebben op een geldtransport in Duisburg. Daar werd meer dan een miljoen D-mark buitgemaakt zijn.

Mislukt

De roofoverval op 6 juni op het geldtransport in Bremen mislukt uiteindelijk. Verschillende beveiligingscamera’s bij een supermarkt leggen vast hoe twee auto’s het geldtransport vastrijden en twee gemaskerde met kalasjnikovs uitstappen.

Een derde persoon komt uit een andere auto gestapt met een bazooka. Er worden drie schoten gelost. De band van het geldtransport wordt lekgeschoten, een kogel raakt de voorruit en een kogel raakt de wapenuitrusting van één van de inzittenden van het transport. Daarna vlucht het drietal zonder buit.