Palin spreekt steun uit voor Trump

Een echte stemmentrekker is de realityster en voormalig heldin van religieus rechts niet meer.

Archieffoto uit 2011 met Palin en Trump op de achtergrond.
Archieffoto uit 2011 met Palin en Trump op de achtergrond. Foto Craig Ruttle / AP

Voormalig vicepresidentskandidaat en realityster Sarah Palin steunt Donald Trump in zijn strijd om de presidentskandidaat voor de Republikeinen te worden. The New York Times heeft een verklaring van de Trump-campagne in handen waarin zij zegt “trots” te zijn om de miljardair te steunen.

Palin zou haar stem voor Trump later dinsdag bevestigen in de staat Iowa, waar op 1 februari de eerste voorverkiezing wordt gehouden. Trumps grootste rivaal Ted Cruz kan overigens rekenen op de steun van Phil Robertson, een rechtse Amerikaanse tv-ster met een groter publiek dan Palin nu nog heeft.

Palin, de running mate van senator John McCain in 2008, gold lange tijd als de heldin van religieus rechts. Tegenwoordig is de politica uit Alaska niet zo belangrijk meer, zegt NRC-correspondent Guus Valk. Hij verwacht dat haar steun aan Trump weinig stemmen trekt.

“Ze is een reality tv-figuur zonder basis in de partij. Haar moment heeft ze al jaren geleden gehad.”

Ondertussen heeft de gouverneur van Iowa Terry Branstad ook een kant gekozen, meldde persbureau Reuters dinsdag. Een stem voor Cruz bij de voorverkiezingen in zijn staat is volgens Branstad een “grote fout”. Cruz zou volgens Branstad in te grote mate gefinancierd worden door de grote oliebedrijven, ook wel aangeduid als ‘Big Oil’.

Twitter avatar realDonaldTrump Donald J. Trump Wow, the highly respected Governor of Iowa just stated that “Ted Cruz must be defeated.” Big shoker! People do not like Ted.