Marathon in Haaksbergen

Voor het eerst sinds 2013 wordt er weer een marathon op natuurijs gereden. Het Overijsselse Haaksbergen heeft dinsdagavond de primeur, de eerste keer dat dat gebeurt sinds de winter van 2009-2010. De afgelopen drie marathons (2010-2013) was de eer aan het Groningse Noordlaren. De vorst van de afgelopen dagen heeft voor de benodigde ijsdikte van minimaal drie centimeter gezorgd. Die dikte werd ook in Noordlaren bereikt, maar de weersvoorspellingen voor Haaksbergen waren beter. De temperatuur komt daar naar verwachting dinsdag niet boven het vriespunt uit, in Noordlaren wel. Bob de Vries won bij de mannen de laatste marathon op natuurijs, in 2013. Mariska Huisman deed dat bij de vrouwen. Naar verwachting staan alle toppers dinsdagavond in Haaksbergen aan de start. De vrouwen starten om 18.30 uur, de mannen een uur later. Eind deze week staat op de Weissensee in Oostenrijk het open NK op natuurijs op het programma. (NRC)