Liam en Emma populairste kindernamen in 2015

Vooral Liam is het afgelopen jaar flink in populariteit gestegen. De top drie bij de meisjes is, al dan niet in een andere volgorde, al jaren hetzelfde.

Foto Lex van Lieshout/ANP

Ouders hebben in 2015 hun zoons het vaakst Liam en hun dochters het vaakst Emma genoemd. Vorig jaar waren Daan en Sophie nog de populairste kindernamen, volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Vooral Liam is het afgelopen jaar flink in populariteit gestegen.

Er werd in 2015 720 keer een Liam geboren en 793 keer een Emma. De top drie bij de jongens bestaat verder uit Sem en Lucas. Liam stond vorig jaar nog slechts op plek 9. Vooral Bram is in populariteit gedaald bij ouders. Vorig jaar was dat nog de op een na populairste jongensnaam, nu staat hij op plek dertien.

Emma, Julia en Sophie

De top drie bij de meisjes is al drie jaar hetzelfde, alleen verandert de volgorde. Emma, Sophie en Julia waren vorig jaar, net als in 2013 en 2014, het populairst. Julia staat nu op plek twee, Sophie op drie.

In 2015 werden er volgens de SVB ongeveer 86.000 meisjes geboren tegenover ongeveer 82.000 jongens. Die kregen respectievelijk 13.259 en 11.686 unieke namen.

Zoek een naam

Benieuwd hoe vaak een bepaalde naam voorkomt? Vul hier een naam in.