Meer banen weg bij Stage Entertainment

Bij het musicalbedrijf verdwijnen nog eens honderd banen bovenop een eerdere reductie tot 250 arbeidsplaatsen.

Bij musicalbedrijf Stage Entertainment verdwijnen de komende tijd 300 tot 350 banen.
Bij musicalbedrijf Stage Entertainment verdwijnen de komende tijd 300 tot 350 banen. Foto Sander Koning/ANP

Bij musicalbedrijf Stage Entertainment verdwijnen nog eens honderd extra banen bovenop de eerder aangekondigde reductie van 200 tot 250 plaatsen. Dat bleek dinsdag bij de bekendmaking van de definitieve reorganisatieplannen van het bedrijf. In Nederland zullen ongeveer twintig banen verdwijnen.

Stage Entertainment is het grootste musicalbedrijf van Nederland, met zo’n 2600 banen wereldwijd. Vorig boekjaar leed het bedrijf een verlies van ruim 19 miljoen euro. Daarom kondigde oprichter en mede-aandeelhouder Joop van den Ende vorige week al aan dat er onder meer bezuinigd gaat worden op de personeelskosten.

Gedwongen ontslagen

De Nederlandse banen zullen verdwijnen bij alle onderdelen van de musicalmaker, waaronder de in Nederland gevestigde holding. Volgens een woordvoerder gaat het om “ongeveer twintig gedwongen ontslagen”. Tevens worden tijdelijke contracten niet verlengd en blijft een vacaturestop van kracht.

In juni verkocht Van den Ende een meerderheidsbelang van zijn bedrijf aan investeerder CVC Capital Partners. Dat is een van de grootste private-equityfirma’s ter wereld. Van den Ende noemde bij de verkoop de voorwaarde dat de nieuwe eigenaar het bedrijf niet mag volhangen met schulden.

In toelichting stelt bestuursvoorzitter Just Spee van CVC Partners dat er de firma niet van plan is om Europese theaters te sluiten, maar wordt de “voetafdruk per land” nader bekeken. Dat gebeurt onder meer door de banenreductie.